Weboldal karbantartás – nyugalom és biztonság a saját online felületeken

Ha már van weboldalunk, akkor azt karban is kell tartani. Ami magába foglalja a frissítések elvégzését, az időnként ismétlődő karbantartási feladatokat és az apróbb módosításokat is. Mint ahogy gépjárművünk is időnként át kell vizsgáltatnunk, kopó alkatrészeket cserélnünk és műszaki állapotát felméretnünk, ezt a holnapunkkal is meg kell tennünk.

Milyen frissítések érkezhetnek oldalunkra?

A ma leggyakrabban használt tartalomkezelő (CMS – content management system) a WordPress, mely a weben található oldalak nagy részének szolgál alapul. Alapvetően egy olyan nyílt forráskódú rendszer, melyet a hatalmas felhasználási volumenből adódóan rengeteg egyedi igényt von magával. Illetve rengeteg olyan új megoldás is, amely minden weboldal esetében bevezethető innovációt jelent.

Egyrészt a frissítések ebből adódóan készülnek, másrészt a rendszer alapjának a biztonsági réseit javítják. Ebből adódóan az elhanyagolt oldalak sebezhetővé vállnak és a különböző robotok a réséket feltárják, majd idővel az oldalakat fel is törhetik és vírusokkal fertőzhetik. Ezért elengedhetetlen ezen frissítések megejtése.

Megjegyeznénk azonban, hogy az általunk átadott weboldalak fel vannak készítve mindenre és a legtöbb támadási hackelési eljárás ellen védettek. Ez a védelem egy összetett több szintű rendszert foglal magában, melyben több fontos elem mellett egy komoly tűzfal is szerepet kap. Arról nem beszélve, hogy a belépési kísérletekről, akár sikeres, akár sikertelen azonnal értesítést kap az üzemeltető. Így adatainkat biztonságban tudhatjuk, de jobb a békesség és a folyamatosan naprakészen tartott weboldal verzió.

Tipikus weboldal karbantartási feladat lehet a biztonsági mentés például. Megrendelőink számára ez egy napi szintű automatizmus által megoldott feladat, ami professzionális szolgáltatásként tárhely szinten történik. De ha weboldalunkat korábban készítő kivitelező erről nem gondoskodott úgy célszerű bővítménnyel készíteni, vagy pedig időnkénti lokális mentés file létrehozásokkal erről gondoskodni. Az ilyen mentések a baj esetén azonnal visszaállíthatóak és garantálják, hogy ne vesszen oda a korábbi munkánk, vagy szolgáltatásunk folyamatos elérhetősége ne törjön meg.

Ha egy olyan weboldal frissítésébe kezdünk, melyet korábban más fejlesztő készített minden esetben egy külön mentésből készített klónon teszteljük a frissítések következményeit annak érdekében, hogy az éles weboldal szolgáltatása biztosan kimaradásmentesen üzemelhessen.

Weboldal készítés - kész megoldások egyedi igényekre szabva

Weboldal karbantartás – tudja adatait biztonságban

Ha szeretné biztonságban tudni weboldalát, vagy szeretne abban a tudatban vállalkozni, hogy holnapja egészen biztosan mindig rendelkezésre áll, mindig naprakész, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kapcsolatfelvétel

Tipikus weboldal karbantartási feladat lehet még a tartalmi szintű karbantartás. Ez az elavult információk frissítését és a tartalmak aktualitásának megőrzését jelenti. Ha erre nem ügyelünk, idővel oldalunk elavulhat. Keresőoptimalizálási szempontból veszíthet pozíciójából, hiszen a google a friss és karbantartott tartalmakat előnyben részesíti, hiszen relevánsabbak a felhasználók számára.

Ez tartalom menedzsment szempontból és keresőoptimalizálási szempontból egy megoldandó feladat, ha hosszú távon akarunk sikereket elérni. Arról nem beszélve, hogy a folyamatos tartalombővítés hosszútávon jelentős eredményeket jelenthet a weboldal számára.

A szolgáltatás elérhető abban a formában is, ha csak a tartalmat fel kell tölteni és be kell formázni a helyére, de akkor is segítségére ehetünk, ha ránk bízza tartalmainak fejlesztését. Azaz ha weboldal szerkesztésről van szó, abban is állunk rendelkezésére.

A weboldal karbantartás egy olyan alapszolgáltatás, amit mi csomagjaink függvényében biztosítunk ügyfeleink számára. De ettől függetlenül sok leendő ügyfelünk számára segítettünk már ilyen irányú szolgáltatásokkal, hogy oldaluk aktuális maradhasson.

Weboldal karbantartás szolgáltatásunk elérhetősége

  • Eseti megbízások során egyedi ajánlat alapján. Ekkor kifejezetten az igényeknek megfelelő feladatok elvégzésére adunk ajánlatot, mely a legtöbb esetben fejlesztési igényekkel is párosul. Vagy pedig weboldalakt optimalizálási feladatai mellett látjuk el a karbantartási feladatokat is.
  • Folyamatos határozott és határozatlan megbízás formájában. Ekkor az igények, feladatok és az időtartam függvényben kalkulált ár alapján vállaljuk weboldalának hosszú távú karbantartását.

Természetesen szolgáltatásunkra garanciát is vállalunk, melyet szerződésben garantálunk, hiszen komolyan vesszük megrendelőink projektjeit. További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot.

Weboldal karbantartás – nyugalom és biztonság a saját online felületeken

Miért épp ránk bízza weboldalának karbantartását?

Azt már tudjuk, hogy időnként szükség van a feladat elvégzésére, de miért is bízza ránk?

  • Több, mint 10 éves weblap készítésben szerzett tapasztalatunkból adódóan sok mindent láttunk már jó és rossz értelemben egyaránt.

  • Biztonságos professzionális megoldásokkal dolgozunk.

  • Tudjuk mennyire fontos ez a vállalkozásának, így sürgős esetekben pár órán belül megoldást nyújtunk.

Ajánlatkérés